Maaliskuun taidepajat

Pohjois-Suomen Autismikirjo ry järjestää vuoden 2024 maaliskuussa kaksi taidepajaa kaikenikäisille autismikirjon ihmisille ja ihmisille joiden elämässä autismi on jollain tapaa läsnä.

Taidepajat järjestetään Oulun Kumppanuuskeskuksella, lauantaina 16.3.2024 kello 12-15 Resiina -toimitilassa, sekä torstaina 21.3.2024 kello 17:30-20:30 Veturi -toimitilassa. Osallistujilta ei vaadita läsnäoloa koko kolmen tunnin ajalle, vaan paikalle saa tulla myöhässä ja paikalta saa poistua kun tuntee olevansa valmis. Tarvitsemme kuitenkin tiedon myöhästymisistä, koska olemme lukkojen takana tilassa jossa ei ole ovikelloa.

Taidepajoihin on varattu taidetarvikkeita, mutta tarvikkeet ja tilavaraukset asettavat silti rajoituksen kävijämäärälle, joten kaipaamme ennakkoilmoittautumista tapahtumaa varten.

Pohjois-Suomen Autismikirjo ry järjestää myös vuonna 2024 Kumppanuuskeskuksella autismitietoisuuskuukauden (eli huhtikuun) ajan kestävän taidenäyttelyn. Taidenäyttelyn nimi on ”kuvia autismikirjolta”. Taidepajojen tarkoitus on siis kerryttää autismikirjon ihmisten luomaa taidetta näyttelyä varten. Taidepajassa osanottajat maalaavat akryylimaaleilla (F6) -pohjille maalauksia. Taidepajan teema on ”autismini”, eli maalausten tulisi esittää autismia tai kokemusta siitä, mutta esitystapa on täysin taiteilijan päätettävissä, eikä lopputulemalle aseteta laatukriteereitä.

Taidepajaan osallistuvilla henkilöillä saa olla huoltaja, tai muu avustaja mukanaan. Taidepajaan saa halutessaan tulla tekemään myös akvarelleja, lyijykynä- tai puuväritöitä, tai tussitöitä ja taidepajoista löytyy myös taidetarvikkeita niitä varten. Myös näitä töitä laitetaan esille Kumppanuuskeskuksen taidenäyttelyyn.

Lisäksi keräämme taidenäyttelyiden yhteydessä taidetta näyttelyä varten. Mainittujen maalausten ja piirrosten lisäksi otamme vastaan valokuvataidetta ja mahdollisuuksien mukaan kolmiulotteista taidetta (esim. veistoksia). Taiteen näytteillepanon suhteen voi olla yhteyksissä yhdistyksen sähköpostin autisminkirjo@outlook.com kautta.

Taidepajaa ohjaa kuvataidekasvattaja Teija Estabrook

Ilmoittautumislomake:

Ilmoittautuminen