Autismismikoira ry

UPEA MAHDOLLISUUS AUTISMIKOIRAKOULUTUKSESTA HAAVEILEVALLE

Autismikoirakoulutus järjestetään Oulussa 2022 ja Lapin autismikirjo ry avustaa myös Pohjois-Suomen autismin kirjo ry:n jäseniä kurssimaksussa! NYT Haetaan tammikuussa 2022 alkavalle autismikoirakurssille perheitä, joissa on yhdellä tai useammalla lapsella autismin kirjon diagnoosi/epäily ja perheessä on koira tai perheeseen ollaan hankkimassa koiraa.

Autismikoira on vanhempien apuväline, jonka tehtävä on avustaa perheen arjessa. Autismikoira on vanhemman avustaja lapsen hoidon ja valvonnan suhteen.

Autismikoirakurssilla opetetaan vanhempia kouluttamaan koiraa. Koulutukseen sisällytetään ne asiat ja tehtävät, joista on tutkimustiedon mukaan saatu koiran käytöstä paras hyöty. Järjestävä taho tekee yhteistyötä brittiläisen Dogs For Good – organisaation kanssa, jolla on autismikoirien koulutuksesta useiden kymmenien vuosien kokemus.

Kurssiin kuuluu 10 lähiopiskelupäivää, jotka jakaantuvat viiteen viikonloppuun tammi-lokakuun 2022 aikana. Kurssilaisilla on koko kurssin ajan (noin 8 kk) koulutustuki. Lähiviikonlopuilla mukana on koiran koulutuksesta vastaava vanhempi tai vanhemmat. Kurssin lähipäivät järjestetään Oulussa.

Kurssille osallistujat valitaan hakemusten ja haastattelujen perusteella. Mukaan mahtuu 7-10 perhettä. Ensiarvoisen tärkeää on koko perheen sitoutuminen koiran koulutukseen sekä koiran sopivuus tehtävään – mitä nuorempi koira on, sen parempi! Mikäli koiraa ei vielä ole perheessä, kurssin järjestäjät auttavat mielellään koiran hankinnassa. Jokainen kurssille tulija sitoutuu suorittamaan myös koiran lopputarkastuksen, joka tehdään jokaiselle koiralle yksilöllisessä vaiheessa. Kurssin tavoitteena on kouluttaa koirasta työssä aktiivisesti toimiva autismikoira, joka käyttäytyy yhteiskuntakelpoisesti.

Kurssin järjestävät Suomen Autismikoira ry, Lapin Autismikirjo ry ja SKH-palvelut yhteistyössä. Kouluttajina toimivat: Leena Rajala (erityislastentarhanopettaja ja avustajakoirakouluttaja), Susanna Hämäläinen (eläintenkouluttaja (AT), eläinavusteisen toiminnan eläintenkouluttaja (AT), ratsastuksenopettaja, neuropsykiatrinen valmentaja), Kaarina Strandberg (eläintenkouluttaja (AT), eläintenhoitaja) ja apukouluttajana Sanna Vuorinen (eläintenhoitaja, eläintenkouluttajaopiskelija).

Kurssin hinta on 2000,00 € (sis. alv 24%). Lapin autismikirjo ry avustaa kuitenkin myös Pohjois-Suomen autismin kirjo ry:n jäseniä saamallaan avustuksella. Lopullinen hinta on siis meidän yhdistyksen jäsenille alhaisempi kuin tuo mainittu 2000€, riippuen kurssille osallistuvien perheiden määrästä.
(Lisätietoa hinta-asiasta antaa Lapin Autismikirjo ry, hallituksen varapuheenjohtaja
Laura Huhanantti, laura.huhanantti[at]gmail.com, 040 7631156)

Hakeminen Autismikoirakurssille tapahtuu vapaamuotoisella sähköpostihakemuksella. Hakemukset kurssille (max 1 A4) lähetetään osoitteeseen susanna.hamalainen[at]skh-palvelut.com . Huomioithan, että täytämme kurssia hakemusten saapumisjärjestyksessä.

Sisällytä hakemukseesi ainakin seuraavat tiedot:
-Mitä odotat kurssilta?
-Miksi ajattelet perheesi hyötyvän koulutuksesta?
-Kerro perhetilanteesta
-Lapsen tiedot (mahdollinen diagnoosi, ikä, muuta huomioitavaa)
-Koiran tiedot (rotu, ikä, sukupuoli)
-Kerro omasta koirankoulutuskokemuksestasi

Hakuaika on 1.7. – 1.10.2021.
Ilmoittautumisajan umpeuduttua tehdään kurssihaastattelut (lokakuun aikana), jonka jälkeen meiltä ilmoitetaan hakijalle (joko jo haastattelussa tai heti sen jlk) että hänet on hyväksytty kurssille. Kurssilaisella on n. kaksi viikkoa haastattelun jälkeen aikaa ottaa kurssipaikka vastaan. Varaus on sitova vasta kun nimi on asiakassopimuksessa alla.

Hakemukset sekä kysymykset : susanna.hamalainen[at]skh-palvelut.com  Lisätietoa Autismikoirasta www.autismikoira.fi

Tervetuloa Autismikoirakurssille 2022!

Autismikoira ry pidättää oikeuden muutoksiin